• De tuinen van Hoegaarden
  • Terras Kapittelhuys

Menu voor feesten en groepen

Vanaf 15 personen

1.Soepen

  • Consommé van schelp en schaaldieren (sup 2.00€)
  • Consommé van bospaddestoelen

 

  • soep naar keuze

2. koude voorgerechten

  • Vitello tonato
  • Beursje van gerookte zalm gevuld met mousse van zalm, crème van boursin
  • Gerookte paling, kersttomaat, pickles, affelia kres, citrus
  • Tartaar van maatjes, lente ui, citroen en haring kaviaar (seizoen)
  • Kreeft met Pernod boter, venkelslaatje en mini asperges (sup.Dag prijs)
  • Herfstsalade met foi gras, peren en walnoten ( seizoen) (sup. 4.00€)
  • Meloensoepje met kreeft, koriander en pistachenoten (sup. 5.00€)
  • Mechelse asperges met gerookte zalm, bieslookvinaigrette (seizoen)
  • Carpaccio van ei met Noordzee krab, trio van mayonaise, kres

3. warme voorgerechten

  • Gegratineerde oesters
  • Scampi in Thaise curry, appeltjes
  • Gebakken kalfszwezerik, mosterdroom (sup. 2.00€)
  • Tongrolletjes, garnalenbisque
  • Asperges op zijn Vlaams met grijze garnalen (seizoen)
  • Met foi gras gevulde ravioli, truffelsaus (sup 2.00€)
  • Sint jacobsvruchten à la nage (sup. 3.00€)
  • Kort aangebakken zalmfilet met pestopuree en paprikacoulis
  • Hoegaardse waterzooi met lentegroenten en langoustines
  • Gegrilde kreeft met gesmolten boter (sup.Dag prijs )

4. hoofdgerechten vis

  • Gepocheerde roggevleugel met garnalen, lentegroenten, puree
  • Zeebaars met primeurgroenten, kruidensaus
  • Schartongfilet, mosterdkervelroom, kerstomaatjes
  • Grietfilet met spinazie en gepofte kerstomaten
  • Brandade met duo van tarbot en pladijs, crunch van ui
  • Kabeljauw in seranoham jasje, groene asperges en limoensaus
  • Tongfilet mouselinesaus, grijze garnaaltjes, zeekraal

5. hoofdgerechten vlees

  • Kalfsribstuk op grootmoeders wijze (gerookt spek, champignons, zilveruitjes)
  • Varkens Côte à l’os Blackwell
  • Lamskroon, lam jus, groenten krans
  • Hertenfilet, poivradesaus, winterse groenten (seizoen)
  • Fazantenfilet, calvadossaus, appeltje, veenbessen (seizoen)
  • Parelhoenfilet, sinaasappelsaus, madarin napoleon, kroketjes
  • Piepkuiken, dragonsaus, champignons, garnituur
  • Mechelse koekoek filet, marsala, champignons, kroketjes

6. desserten

  • Huisbereide chocolade mousse
  • Bretoense appeltaart met vanille ijs en crème anglaise
  • Dessert van de chef
  • Moelleux met vanille ijs
  • Tarte tatin van peer met vanille ijs
  • ijstaart of ijslam (sup 3.00€)
  • Gateau slagroom of boterroom naar gelegenheid (sup 3.00€)

Menu vanaf 36.00 €  voorgerecht koud of warm ,hoofdgerecht en dessert

Extra voorgerecht + 6.50 €   Extra soep 5.00 €

Er is altijd een sorbetini  voorzien voor het hoofdgerecht

De keuze van de gerechten is steeds voor het volledige gezelschap

Bij het nemen van een aperitief worden de hapjes aangeboden

De tafels kunnen met linnen afgedekt worden en linnen servieten supp. 2.00€ p/p

Dranken aan brasserie prijzen

Reservatie datum zo vlug mogelijk, aantal personen kan in beperkte maten gewijzigd worden tot 8 dagen voor de feestdatum .

Bij reservatie word er een voorschot gevraagd van 20% met een min van 250.00€ (KBC 736-0014467-78)

JoomSpirit